ENTREE makelaars steunt goede doelen

Dit is onze manier om iets terug te geven aan de maatschappij

Kansarme jongeren aan een baan helpen of goede huisvesting voor mensen die leven in armoede. ENTREE makelaars ziet graag om naar de ander. Via Stichting Woord en Daad, kiezen we projecten uit om mensen perspectief te geven op een zelfstandig en menswaardig bestaan. Als je een huis koopt of verkoopt via ENTREE makelaars, help je automatisch aan een maatschappelijk en duurzaam goed doel. Jaarlijks doneren wij 10% van onze winst aan een goed doel, gericht op duurzame verandering voor mensen in arme landen.

Zonnepaneelmonteurs in Burkina Faso

Project lopend vanaf 2019

Kansarme jongeren in Afrika aan een baan te helpen, dat spreekt ENTREE makelaars aan. Dit project vanuit Woord en Daad biedt via lokale organisaties passende vakopleidingen en trainingen aan voor jongeren.

Rens van Doorn werd vooral getriggerd door het solar-onderdeel, de opleiding tot zonnepaneelmonteur. ,,Als makelaar adviseer je kopers en verkopers vaak hoe je een huis kunt verduurzamen. Wij vinden het mooi dat er in Burkina Faso ook zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Ze hebben daar immers veel meer zonuren dan wij”.

Zonne-energie is voor veel bedrijven in Burkina Faso een aantrekkelijke investering. Door jongeren op te leiden als zonnepaneelmonteur, vinden zij een baan bij een van die bedrijven. De jaarlijkse bijdrage van ENTREE makelaars geeft jongeren in Burkina Faso een duurzaam toekomstperspectief.

Een huis voor een huis

Project van 2014 tot en met 2019

Een huis is meer dan alleen een dak boven het hoofd en een comfortabeler leven. Zonder goede huisvesting is er geen veilige slaapplek, geen hygiëne en is er vaak een sociaal isolement. Op het platteland in Bangladesh is het leven zeer primitief en er heerst grote armoede. Veel inwoners leven in bouwvallige huisjes. Er is gebrek aan schoon drinkwater en de hygiëne is vaak slecht.

Goede huisvesting doorbreekt deze spiraal van armoede. Niet alleen de leefomstandigheden verbeteren, maar ook de gezondheid, economische ontwikkeling en veiligheid. Bovendien geeft het mensen ook weer een gevoel van eigenwaarde.

Van 2014 tot 2019 zette ENTREE makelaars zich samen met al haar opdrachtgevers in voor dit project. Via de Stichting Woord en Daad werd er via lokale partnerorganisaties in Bangladesh aan de bouw van huizen met goede water- en sanitair voorzieningen gewerkt. Door middel van een microkrediet-hypotheek konden Bengalen hun leefomstandigheden verbeteren en de armoedespiraal doorbreken.

Kennismaken met ENTREE makelaars?