Mijn favorieten

Een huis voor een huis

De afgelopen jaren heeft ENTREE makelaars samen met al haar opdrachtgevers zich kunnen inzetten voor het project "EEN HUIS VOOR EEN HUIS". Dit project is onlangs voltooid en ENTREE makelaars bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
 


 

Stichting Woord en Daad werkt via lokale partnerorganisaties in Bangladesh aan de bouw van huizen met goede water- en sanitair voorzieningen. Door middel van een microkrediet-hypotheek kunnen mensen daar onder betere omstandigheden wonen en de armoedespiraal doorbreken. 

Een huis is meer dan alleen een dak boven het hoofd en een comfortabeler leven. Zonder goede huisvesting is er geen veilige slaapplek, geen hygiëne en is er vaak een sociaal isolement. Op het platteland in Bangladesh heerst grote armoede. Veel mensen leven in bouwvallige huisjes. Er is gebrek aan schoon drinkwater en de hygiëne is vaak slecht. Goede huisvesting doorbreekt deze spiraal van armoede. Niet alleen de leefomstandigheden verbeteren, maar ook de gezondheid, economische ontwikkeling en veiligheid. Bovendien geeft het mensen ook weer een gevoel van eigenwaarde.

Als u een huis verkoop of aankoopt via ENTREE makelaars wordt er een bijdrage geleverd aan het huizenbouwproject in Bangladesh. Een deel van de opbrengst uit succesvol afgeronde koop- of verkoopopdrachten via ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad wordt door ons besteedt aan een goed huis voor een arm gezin.